Heprean kielen opetus

Olen asunut Israelissa yhteensä 13 vuotta, osan jo lapsuudessani ja nuoruudessani. Olen käynyt paikallista koulua hepreaksi ja myöhemmin opiskelin The Hebrew Universityssä.

Suoritin tutkintoni lisäksi heprean kaikki tasot (alef-vav) ja viimeiseksi olen keväällä 2017 suorittanut samassa yliopistossa hepreanopettajien kurssin. Kieltenopetus Israelissa on viety huippuunsa – onhan maahan tullut useampi miljoona maahanmuuttajaa, joille on täytynyt opettaa kieli nopeasti ja tehokkaasti. Olen seurannut tunteja eri tasoilla ja ihaillut ammattitaitoisten opettajien opetusta, jotka eivät ole ainoastaan tehokkaita, vaan myös hauskoja. Toivon, että voin tuoda kursseilleni oppimiani asioita.

Tunneillani on käytössä Prologin julkaisema Ulpan Ivrit ja/tai Lea Lyytikäisen ja Itzhak Gamzun tekemä Opi hepreaa!-kirja.

kansi

Kurssit

Seuraa täältä tulevia kursseja. Jos et löydä sopivaa, voit kysyä myös yksityistunneista yhdelle tai useammalle.

Kesä 2024
https://helsinginraamattukoulu.fi/2024/06/nykyheprean-kesakurssit/

Oppilaitteni kertomaa

"Innostuin hepreasta, kun Israelin valtiosta tuli yritykseni tärkeä asiakas. Ninarose on opettanut minulle nollasta kielen niin, että osaan lukea, kirjoittaa ja sanoa jo paljon asioita. Kulttuurin oppiminen kielen kanssa on ollut mahtavaa, ja suosittelen mielelläni Ninarosea!"
Tuomas Rasila, Tuusula

"On Ilo olla Ninarosen kurssilla.  Tunnelma on rento ja hauskoissa harjoituksissa oppii “ihan itsestään, kuin vahingossa”. Ninarose ymmärtää yllättävän pienestä vihjeestä, mitä yritämme sanoa ja kirjoittaa taululle vaikeat ja uudet sanat. Välillä kuunnellaan ja lauletaan uusia israelilaisia hittejä. Kaikki ovat 100 % mukana ja kenenkään ei tarvitse olla nolo siitä, että ei osaa, tai ei sano sanottavaansa oikein. Niistä omista ja muitten virheistä sitten opimme porukalla. Oppikirjoja on luettu sopivassa määrin, mutta kurssilla on otettu “kaikki konstit” käyttöön oppimista varten.  Aina on ollut joku kiva ja yllättäväkin aihe. Koko ryhmä on ollut innoissaan."
Linnea Cohen, Espoo

"Ninarose suhtautuu innostuneesti aiheeseensa, heprean kieleen ja kannustavasti oppilaisiinsa. Laaja kokemus heprean kielestä antaa hyvän pohjan hänen työlleen niin ryhmän vetäjänä, kuin yksilöllisessäkin heprean opetuksessa. Oppilaskokemuksella voin suositella!"
Jouko Jääskeläinen, VTT, Vantaa

"Turun kesäyliopisto aloitti yhteistyön Ninarosen kanssa toukokuussa 2014. Heti ensimmäiselle heprean alkeiskurssille tuli niin paljon ilmoittautumisia, että kaikki eivät mahtuneet mukaan. Ninarose on saanut opiskelijoilta poikkeuksellisen hyvää palautetta ja suuri osa opiskelijoista onkin jatkanut heprean opiskelua kurssilta toiselle. Nyt keväällä 2018 on käynnissä jo viidestoista Ninarosen vetämä heprean kurssi. Yhteistyö on aina sujunut hienosti ja jatkuu toivottavasti vielä pitkään!"
Koulutussuunnittelija Tommi Vuorinen, Turun Kesäyliopisto

"Mitä toivoin, kun huomasin että Turun kesäyliopisto oli vihdoin ottanut hepreakielen ohjelmistoonsa n. 4 vuotta sitten? Toivoin ennen kaikkea motivoivaa ja persoonallista opettajaa, joka kannustaisi heti alusta alkaen puhumaan opittua. Toiveeni toteutui! Ninarose on opettajana ihan huippu! Hänen opetuksensa on innostavaa, monipuolista ja hauskaa. Tehtävät ovat välillä haastavia, mutta eivät koskaan ylivoimaisia. Sitä kokee onnistumisia ihan joka tunnilla! Ninarose laittaa itsensä likoon ja persoonansa peliin. Kolmen tunnin sessiot sujuvat todella nopeasti. Lisäväriä opetukseen tuovat erilaiset vierailut, joita Ninarose järjestää ja tositarinat israelilaisesta elämänmenosta.

Hienon hetken koin äskettäin kun huomasin ajattelevani hepreaksi ja kun ryhmässä keskustelimme elämästä - hepreaksi"
Cecilia Maimon

heprea-ikoni

Yhteys

Toimittaja, opettaja ja kielenkääntäjä
Ninarose Keltto (ent. Maoz)
Tel. +358 50 4683677

ninarosemaoz@gmail.com

Laita viesti | Laskutustiedot